منزلت و اعتبار هر کسی را باید وفق اخلاق و منشِ انسانی او سنجید. نه پستِ مدیریتی می‌تواند ملاکِ مناسبی برای این ارزیابی باشد، و نه لباس یا ظاهر شخصی. ما در جامعه‌‌ی خود قشری داریم به نام یا . کسی که به قول مشهور لباس پیامبر(ص) به تن دارد و مبلغ و آموزگار دین در عرصه‌ی عمومی‌ست. ون ما اگرچه تنها به دین قناعت نکرده‌اند و پا به میدان ت، اقتصاد، علم، ورزش و. نیز گذاشته‌اند، اما بیشتر ایشان را به نام دین می‌شناسند. در نگاه کلی، عموماً عوام ون را انسان‌هایی باسواد، اخلاقی و متدین می‌دانند و کمتر با عینک بدبینی به این جماعت درمی‌نگرند. به قول متعارف، ون همه خوب‌اند، مگر اینکه خلافش ثابت شود.
البته، گمانم این است که این نحوه‌ی قضاوت باید پیشینی و برآمده از عادات مألوف باشد. این خوب‌انگاری و منزلت‌تراشی برایِ ون محصولِ خود شخصیت و منشِ فرد فارغ از لباس و ظاهر او نیست، بلکه بلعکس، برآمده از نحوه‌ی پوشش و عوامل صوری‌ دخیل است. ما عادت کرده‌ایم که همیشه بر اساس فرعیات و امور حاشیه‌ای دست به قضاوت و داوری بزنیم و اینگونه است که دچار اشتباه می‌شویم. در ادامه این نکته را نیز باید گفتم که همیشه نباید یک روی سکه را دید و روی دیگر را دست‌نخورده به جا گذاشت. همانگونه که خوب‌انگاری و منزلت‌تراشی عادت‌واره‌ی صوری نسبت به ون می‌تواند عینیت داشته باشد، عکسِ قضیه‌ی نیز می‌تواند. یعنی بسیاری از عوام بدون شناخت و تنها با نگاه کردن به لباس این جماعت حکم به بی‌سوادی، بداخلاقی و ریاکاری ایشان می‌کنند و اینگونه دچار حب و بغض می‌شوند. نه نگاه اول درست است و نه نگاه ثانی. برای ارزیابی عیار علمی، اخلاقی و دینی ون باید به جای لباس و شکل ظاهری توجه‌مان را معطوف به منش و روشِ آنها در زندگی کنیم و خوبی و یا بدی ایشان را وفق شخصیت‌شان بسنجیم. هرچند که خود این دوستان نیز با من باید همنظر باشند که نحوه‌‌ی رفتار مردم با این قشر بیشتر وفق لباس و ظاهرشان تعیین می‌شود واین نحوه‌ی پوشش نقش تعیین‌کننده‌ای در شکلِ رابطه و حتی زبانِ گفتگو با ایشان دارد. به فرض، اگر عمداً ون روزی لباس طلبگی خود را بر تن نکنند و مثلا با کت و شلوار در جامعه ظاهر شوند، آنگاه متوجه‌ی این تفاوت رفتارها خواهند شد و .
بنابراین، نوع پوشش افراد می‌تواند در موضع‌گیری و سرنوشت ما و خود آن افراد تاثیر بگذارد و تمام معادلات را برهم بزند. گمان نکنید که قضاوت‌ِهای پیشینی ما در باب ون همیشه به نفعِ آنها تمام شده‌ است. با اطمینان می‌توان گفت که این قضاوت‍‌های حب و بغضی گاهی این جماعت را هم متضرر کرده و به آنها نیز خسارت زده. در کل، ما باید بیآموزیم که دیگری را وفق اخلاق و انسانیتِ او مورد ارزیابی قرار دهیم و به لباس و ظاهر او نگاه نکنیم. کسی که ریش و یا لباس بلند دارد، نه امام‌زاده است و نه شیطان رجیم. او نیز انسان است و باید به اخلاق و منش او درنگریست.

حسین پورفرج
سی‌ام آذرماه نودوهشت

مشخصات

تبلیغات

محل تبلیغات شما

آخرین مطالب این وبلاگ

محل تبلیغات شما محل تبلیغات شما

آخرین وبلاگ ها

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها

گنجی(مهاجرت کانادا) Ganji Immigration Services www.GanjiCo.com علی مونسی پور وبلاگ اطلاع رسانی حوزه علمیه مولود کعبه جاسک آموزش های کاربردی اتوکد اذري چت |راحت چت |اروميه چت |تبريز چت هارمونی باران netthailandd.parsablog.com راستی